SLOGAN KECEMERLANGAN 2017

Tuesday, March 15, 2011

KEGIGIHAN PASUKAN KAWAT KAKI KADET POLIS SMK JELAI FELDA...


AMAT MENGAGUMKAN....

Itulah kata-kata yang dapat saya luahkan di atas komitmen dan semangat juang yang tinggi , yang ditunjukkan oleh pasukan kawat kaki Kadet Polis sekolah ini yang sanggup datang berlatih pada hampir setiap petang, selama lebih dari 3 minggu! Apa yang lebih mengagumkan saya ialah kesungguhan mereka untuk hadir berlatih pada petang hari cuti persekolahan ini , pada setiap petang dari jam 3 petang hingga 5.30 petang...Semalam...lebih hebat...mereka terus berlatih di dalam hujan lebat dan meneruskannya sehingga jam 5. 45 petang...TAHNIAH!

Semangat dan kesungguhan beginilah yang sepatutnya ada pada setiap pelajar dan warga SMK Jelai Felda. Untuk berjaya, perlu ada keinginan yang kuat, komitmen yang tinggi dan pengorbanan yang hebat! Tidak semua orang mampu melakukan perkara yang mereka lakukan ini. Kita yakin, jika semangat ini diteruskan secara konsisten, sudah pasti, pada tahun ini mereka akan berjaya membawa pulang kejuaraan!

Tidak lupa kita mengucapkan tahniah dan syabas kepada 3 orang bekas pelajar sekolah ini yang sudi menjadi jurulatih pasukan sekolah pada setiap hari...Ternyata mereka telah dapat menyuntik semangat juang yang tinggi di kalangan anggota pasukan. inilah salah satu usaha kolaborasi hebat antara sekolah dan bekas pelajar dalam usaha mencipta kecemerlangan. Kita mengalu-alukan sumbangan setiap pihak , khusunya bekas pelajar di dalam membantu pihak sekolah meningkatkan pencapaian dan mencipta kecemerlangan.

Kita juga berharap, agar disiplin, kesungguhan dan pengorbanan ini akan dapat diterapkan di dalam bidang pelajaran. Ambil semangat juang yang hebat ini untuk kita salurkan ke dalam usaha meningkatkan kecemerlangan akademik sekolah. Kita yakin, semua pelajar dan warga sekolah mampu melakukannya!Ayuh! Kita kuatkan tekad dan azam untuk membuktikan kehebatan kita di dalam bidang akademik di samping kita perkukuhkan dan pertahankan kecemerlangan sedia ada kita di dalam bidang-bidang lain..

TAHNIAH ..kepada pasukan kawad kaki sekolah...'ANDA MEMANG HEBAT'

INGAT! Untuk berjaya...hanya ada 3 patah perkataan...

S = SEBUT
B = BUAT
A = AMAL...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...